Schładzarki wykorzystywane w gastronomii

0
344

Schładzarki wykorzystywane w gastronomii

Podstawowym wyposażeniem, które powinno się znależć w każdym szanującym się lokalu gastronomicznym są schładzarki.
Na szczególną uwagę zasługuje schładzarka szokowa (potocznie nazywana szokówką gastronomiczną).
Powyższe urządzenie na celu ma schładzanie lub zamrażanie uprzednio przygotowanych potraw.
Sposób, w jaki się to odbywa, jest podstawą jego przydatności w branży gastronomicznej. Schładzanie lub zamrażanie następuje w sposób szybki, dzięki czemu potrawy zachowują wszystkie swoje właściwości – nie tylko odżywcze, ale również smakowe. Nie tracą naturalnego koloru, swojej formy. jak również są pozbawione bakterii.
Nie ma to miejsca w przypadku zastosowania tradycyjnych urządzeń chłodzących tj. zamrażarek. Zamrażanie następuje wolno, tworzą się duże kryształki lodu wewnątrz zamrażanego produktu i namnażają bakterie. Żywność traci swój smak, aromat i jest pozbawiona naturalnego koloru. Produkt taki po rozmrożeniu jest niesmaczny i może odstraszyć niejednego klienta.
Zainwestowanie w schładzarkę szokową ułatwi nam pracę i osczędzi czas.

kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna